Nick Sebestyén

Tulajdonos

Sziasztok, Sebi vagyok, 30 éve hedonista. Viccet félre téve, a nevem Nick Sebestyén, a HedoNick Pince tulajdonosa. Tősgyökeres pilisvörösvári családból származom. Azt hiszem, ez a tény már önmagában megmagyarázza lelkesedésemet a földi örömök tekintetében. Tanulmányaimat üzleti és élelmiszeripari területen folytattam, ezen belül is összpontosítva a sütőiparra. Ennek az az oka, hogy a családom már 28 éve a sütőiparban tevékenykedik, aminek én is részese lettem, és a mai napig örömmel dolgozom a közös családi vállalkozásban. Ettől függetlenül vágytam arra, hogy valami mást is csinálhassak. 

Hobbi szinten a családom már nemzedékek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Ennek szeretete engem is megfertőzött, főleg, mivel a bor is része a gasztronómiának, amiért már kiskorom óta rajongok. A közös szüretek, a bor elkészítése és annak elfogyasztása a családi ünnepeken olyan élményeket okozott, melyek arra ösztönöztek, hogy a hobbim vállalkozássá fejlődhessen. Hiszen mi jobb annál, amikor az embernek a hobbija a munkája? Szerencsémre ebben a már sokat említett családom is nap mint nap segít és támogat. 

A badacsonyi borvidékkel, a családi nyaraló által kerültem kapcsolatba. Nyaranta sok időt töltöttem el ott, és egyszerűen szerelmes lettem a környékbe. Nem is volt kérdés, hogy a borászat számára ott szeretném termelni a szőlőt. 2015-ben megvettem az első területet, és ezután nem volt megállás. A birtokomban álló szőlő terület jelenleg 4 hektár, de ezt lehetőségeimhez mérten szeretném még növelni. Bár a szőlész-borász szakmát elvégeztem, a modern borászati technológia és a prémium tételek készítése egyetemi szaktudást igényel. Szerencsére nem kellett sokáig keresgélnem a megfelelő személyt erre a pozícióra, mert hamar kiderült, hogy (szinte a szomszédságban élő) Feldhoffer Péter nem rég végzett az egyik borászati egyetemen. Felkértem a Pince szakmai irányítására, és nagy örömömre elfogadta az ajánlatot. Mivel a közös munka igazán gördülékenyen megy, így a fejlődésünk is szüntelen. Még rengeteg tervünk van, amit a vásárlóinknak szeretnénk megmutatni.

Olvasás tovább

Feldhoffer Péter

Borász

Feldhoffer Péter vagyok, kisebb-nagyobb megszakításokkal, de itt élek Pilisvörösváron. Sok kollégámnál tapasztaltam, hogy a szüleik, nagyszüleik révén kedvelték meg a szőlőművelést, borkészítést. Én sem vagyok kivétel, bár bevallom az elején nem volt ínyemre, hogy a hordómosás valahogy mindig rám maradt, de a borba éppen csak belekortyolhattam. A borászkodás mellett hobbim a zenélés. Középiskolás éveimben éppen ennek köszönhetően sok országba eljutottam, és minél több italt ízleltem meg, annál inkább kezdett kirajzolódni előttem, hogy a borászat irányába kell elindulnom. Gyerekkoromtól kezdve imádtam a szabadban lenni, horgászni, motorozni. A középiskola után jelentkezésemet szőlész-borász mérnöki képzésre adtam be, ezután következett néhány gyönyörű év a Mátrában, a Károly Róbert Főiskolán. Az első igazi nagy szüretemet Villányban, Gere Attila pincészeténél töltöttem. Hamar rájöttem, hogy gyönyörű hivatást választottam. Miután sikeresen elvégeztem a főiskolát, igyekeztem olyan, kisebb pincénél elhelyezkedni, ahol rálátásom lehetett a szőlőműveléstől egészen az általunk készített bor eladásáig. Egerben találtam meg első igazi munkahelyemet, ahol valóban mindent csináltam, és láthattam ami a borászattal kapcsolatos. Mindeközben mégis éreztem, hogy többre vágyom, saját elképzeléseimet szeretném megvalósítani, feljebb lépni. 

Szerencsére megtaláltam a számításaimat, hiszen a 2018-as szürettől vagyok a HedoNick Pincének a tagja, ahol a borászat irányítása mellett, a szőlő és a pincemunkák elvégzése is feladataim közé tartozik. 

Szeretem a HedoNick felfogásában, hogy mindannyian kiváló minőséget szeretnénk elérni, fontosnak tartjuk a fejlesztéseket, nem idegenkedünk a kísérletezésektől, az ismeretlen dolgok kipróbálásától. Legfőbb célom olyan borokat készíteni, amelyek nemzetközi szinten is megállják a helyüket,  hiszen egy igazi borász számára a legnagyobb siker a borai méltó elismerése.

Olvasás tovább

Dóber Adrienn

Marketing

A nevem Dóber Adrienn. Magyarország egyik legszebb kis ékszerdobozában, Gyulán nőttem fel. Lelkesedésem és optimizmusom a gimnázium után a piliscsabai Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészkarára vezetett, ahol 2013-ban kommunikátori diplomát szereztem. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen ezt a titulust emeltem mester fokozatra, ahol  2016-ban kommunikációs szakemberként diplomáztam. 

Kedvenc szlogenem, “a mókus is patkány, csak jobb a PR-je”, már közel tíz esztendeje meghatározza a gondolkodásmódomat. Emberekkel/emberek felé kommunikálni olyan evidens és egyszerű feladatnak tűnik. Azonban ebben az impulzusokkal teli pörgős világban sokszor már az is kihívás, hogy kitűnjünk a tömegből, és az általunk kiválasztott célcsoport felismerjen minket. Ha ez megtörténik, már csak rajtunk áll, hogy milyen benyomás alakul ki rólunk és miként emlékeznek majd ránk. 

Az utamat keresve – a rendszeres sport mellett – rátaláltam egy olyan hobbira, mellyel önmagamat adva kibontakozhatok és folyamatosan fejlődhetek. 2019 tavasza óta okleveles szertartásvezető  is vagyok, járva az országot, örömet szerezve ezzel az engem választott pároknak és önmagamnak egyaránt.

Egy ismertebb nagyvállalatnál dolgozni biztosan nagyszerű érzés tele izgalmas feladatokkal, nagy projektekkel. Számomra azonban az igazi kihívás mégis egy kisebb, új cég életében szerepet vállalni, együtt nőni és érni el vele a sikereket. A HedoNick Pince termékeivel, cégfilozófiájával közelebbről fél éve ismerkedtem meg egy borkóstolón. Már akkor elbűvöltek a különleges ízek, illatok, a jól csengő név, és az a minőség, amely az egész vállalkozásra jellemző. Büszke vagyok arra, hogy részese lehetek ennek az elhivatott és lelkes csapatnak. Célom, hogy minél többen megismerjék és megszeressék ezt a márkát.  Így amikor az emberek ünnepelnek, vagy valakit meglepnének, esetleg egyszerűen csak kiengednék a gőzt, a HedoNick borok mellett tegyék le a voksukat. 

Olvasás tovább