Új rozénkat keresd Pincénknél

Újdonságunk akár anyák napjára is tökéletes ajándék lehet! Színében intenzív, néhány árnyalattal sötétebb a primör rozékhoz képest. Illatában tutti-fruttinak nyoma sincs, viszont érződik benne a málna, kékszőlő, eper. Ízében a ribiszke is megjelenik a maga pikáns összehúzó ízérzetével, emellett karakteres savhangsúly is jelentkezik. Szódával is remek választás, a nyári bulik elengedhetetlen társa. Ugorjatok be hozzánk,…

Cikk olvasása

Aktuális hírek szőlőnkből, egyenesen borászunktól, Péter Feldhoffertől. 

“Megérkezett a tavasz, beindult a szőlő nedvkeringése, a rügyek elkezdtek kipattanni. Szerencsére az elmúlt hetek fagyos éjszakái nem okoztak károkat. Az általános ültetvény karbantartások (huzalfeszítés, oszlopcsere stb.) befejeződtek, izgatottan várjuk a fiatal hajtások megjelenését! A megszokott tennivalókon kívül idén közel 2 hektár területet ültettünk be, Hárslevelű, Rajnai rizling, Olaszrizling és Muskotály fajtákkal. Ezekből az apró…

Cikk olvasása

A legújabb őrület minket is utolért: Burana – Pét-nat a webshopban!

Trendi, friss, izgalmas, alkoholos, buborékos, ráadásul hazánkban kevés helyen lehet kapni! Ez nem más, mint a Pét-nat, melyet Pincénknél mától Burana néven fogsz megtalálni!    Blog posztunkból egy kis kötelező, de annál izgalmasabb szakzsargon után kiderül, miben más ez a tétel egy hagyományos pezsgőtől, hogyan érdemes kibontani, és milyen páratlan ízélményben lesz része annak, aki…

Cikk olvasása

🍷Szüret HedoNick módra🍇

Kemény heteken vannak túl a fiúk (és még hol a vége…😁 ). Persze nekem nem panaszkodnak, sőt, látszik rajtuk, hogy nekik ez tényleg kikapcsolódás, öröm, a szívük-lelkük beleteszik az egészbe. Mindezek ellenére, én jó kommunikációshoz hűen, rágom egy ideje a fülüket, hogy küldjenek nekem szakmai tartalmakat az eseményekről, esetleg kulisszatitkokról, jövőbeli tervekről. Hiszen annál jobban…

Cikk olvasása

Pezsgő szüret

🍇Pezsgő szüret, amiből a pét-nat különlegességünk készül! 🥂 A képen látható szürkebarát a badacsonyi borvidék egyik legismertebb fajtája, a mende-monda szerint a szerzetesek honosították meg a környéken, mert olyan szőlőt kerestek, amelyből cukor hozzáadása nélküli is szép bort lehet készíteni.  

Cikk olvasása

Hello szeptember!

“Szeptember, Te édes!” Radnóti Miklós-SZEPTEMBER Ó hány szeptembert értem eddig ésszel! a fák alatt sok csilla, barna ékszer: vadgesztenyék. Mind Afrikát idézik, a perzselőt! a hűs esők előtt. Felhőn vet ágyat már az alkonyat s a fáradt fákra fátylas fény esőz. Kibomló konttyal jő az édes ősz. (1940. július 15.)

Cikk olvasása

Megkezdődött a szüret!

Borászunk aktuális összefoglalóját olvashatjátok a jelenlegi állapotokról a szőlőnkben: “Mostanra befejeződött a hajtások növekedése. Új telepítésű szőlőinken elég erős hajtások fejlődtek ahhoz, hogy a következő évben ki tudjuk alakítani a tőkeformát. Ezekről a tőkékről reményeink szerint már a következő esztendőben szüretelhetünk. A korai fajtákból például Csaba Gyöngye, Irsai Olivér, megkezdődött a szüret. Az elmúlt időszakban…

Cikk olvasása

11 tételes borkóstoló HedoNick módra. 🤩🍷

Egy vidám, 10 fős társaság tisztelt meg bennünket bizalmával, és választotta Pincénket céges csapatépítő program gyanánt. A társaság bearanyozta a napunkat! ☀️ Érdeklődve figyelték Sebestyén Nick izgalmas történeteit, miközben belekóstolhattak az igazi HedoNick életérzésbe. 😜 A pincelátogatással egybekötött mulatság újból összehozta ezt a nagyszerű csapatot, így a rendhagyó, hosszú home office után mindannyian feltöltődve, közös…

Cikk olvasása

A borász válaszol

Ilyen idei termés mellett öröm az élet! 🥰😍 Péter Feldhoffer borászunk heti összefoglalóját olvashatjátok, egyenesen a szőlőből: “A fajták jelentős részénél véget ért a virágzás. Elkezd kialakulni a fajtára jellemző fürtszerkezet. A képeken láthatóak az apró tömött szürkebarát, a hatalmas rizlingszilváni, illetve a prémium olaszrizlingünk, amely bár még parányi, reméljük hogy idén is hatalmas értékkel…

Cikk olvasása